Ryktet stämde – Lyko till börsen

Väntas ge bolaget över 200 miljoner extra i kassan.

I september kunde vi berätta om ivriga rykten kring att Lyko skulle börsintroduceras. Bland annat skulle e-handlaren ha anlitat en investmentbank. Detta stämde alldeles utmärkt, visar det sig nu.

LÄS ÄVEN: Uppgifter: Lyko nästa e-handlare till börsen 

Annons
Annons

Datumet för lanseringen blir den 12 december. Däremot blir det inte på Stockholmsbörsen, utan Nasdaq First North Premier. Priset per aktie är satt till 50 kronor och aktieerbjudandet omfattar totalt 4 890 474 aktier, vilket motsvarar ett värde av 766 miljoner kronor. Vid en lyckad introduktion hamnar över 200 miljoner av dessa i Lykos kassa. 

Swedbank och Länsförsäkringar köper 37%

Swedbank och Länsförsäkringar har dock redan meddelat att de köper aktier för totalt 90 miljoner, vilket motsvarar 1,8 miljoner aktier, alltså 37 procent av hela erbjudandet.

- Lyko är en hårvårds- och skönhetsspecialist med en ambition att förändra branschen. Lykos position, med lika andelar av omsättningen från segmentet online som från segmentet retail, är unik. Lyko adresserar en stor marknad med strukturell tillväxt och att genom en notering nu ta nästa steg i Bolagets utveckling känns oerhört inspirerande, säger företagets vd Johanna Hummel.

"Stor tillfredställelse"

Och även grundaren Rickard Lyko är nöjd med beslutet. 

- Sedan grundandet av Lyko har Bolaget utvecklats snabbt och vi har en historik av hög och lönsam försäljningstillväxt. Lykos erbjudande består idag av marknadens bredaste sortiment online, kombinerat med integrerade butiker och salonger. Det är med stor tillfredställelse vi välkomnar nya såväl som gamla aktieägare att ta del av bolagets fortsatta utveckling, nu som noterat företag.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!