SEB föreslår uppdelning av CDON Group

E-handelsbolaget CDON Group har haft en tuff tid på börsen. Under de senaste 18 månaderna har aktien tappat två tredjedelar av sitt värde. Men efter att SEB Equities föreslagit att bolaget bör dela upp koncernen i tre delar steg aktien.

CDON Group visade inte upp några glädjesiffror när de redovisade sitt resultat för årets andra kvartal. Trots en ökad försäljningstillväxt visade man upp en förlust före skatt på 58,2 miljoner kronor.

Och inte har det gått bättre på börsen den senaste tiden. CDON Group handlas för närvarande till 20 kronor och har ett börsvärde på strax över 2 miljarder kronor, Något som betyder att kursen har rasat med 39 procent under 2013.

Annons

Men efter att SEB Equities föreslagit att bolaget bör dela upp koncernen i tre delar steg aktien.

Gymgrossisten en uppköpskandidat

SEB Equities föreslår i ett marknadsbrev att bolaget bör dela upp CDON-koncernen i tre delar, Gymgrossisten, modesajten Nelly och resterande delar som kvarstår i CDON.

SEB anser också att Gymgrossisten, har goda möjligheter att ta en tätposition även på marknader utanför Norden.

– Vi anser att Gymgrossisten på egna ben ensamt kan motivera 85 procent av nuvarande börsvärde, potentiellt samma sak med Nelly. Gymgrossisten kan också bli den perfekta uppköpskandidaten för en amerikansk sektorkollega som vill gå in i Europa, skriver SEB i sitt marknadsbrev.

Enligt SEB finns det också tecken på att Nelly håller på att nå lönsamhet igen, vilket motiverar en potential som värderas till 2 miljarder kronor. SEB Equities rekommenderar köp av aktien och har satt riktkursen till 40 kronor.

Källa: Resumé

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!