SIBA e-handelssatsar – gör om alla butiker till NetOnNet

SIBA såg framtiden i NetOnNets e-handel i kombination med lagershoppar, nu konverteras allt till NetOnNet.

NetOnNet Group meddelar att företaget planerar att göra om alla SIBA-varuhus till NetOnNet-lagershopar. I dag inleds arbetet med att göra om fyra varuhus i Växjö, Västerås, Sundsvall och Svågertorp. I slutet av 2017 väntas alla SIBA-butiker ha gått över till NetOnNet. Enligt SIBA:s hemsida har företaget i nuläget 24 butiker.

- Netonnet Group inleder en kraftfull satsning idag. Vi samlar de resurser och den långa erfarenhet som SIBA och NetOnNet byggt upp och skapar en tydlig riktning framåt. Fokus är nu att utveckla och expandera NetOnNets framgångsrika varumärke och självbetjäningskoncept. Med en utvecklad e-handel och ett kraftigt ökat antal Lagershopar gör vi det ännu enklare för fler människor att handla hemelektronik till låga kostnader, direkt från lagerhyllan, säger Susanne Ehnbåge, VD Netonnet Group.

Annons

SIBA:s och NetOnNets gemensamma resa inleddes 2011 när Siba köpte upp sin konkurrent. Redan 2013 hade dock NetOnNet större omsättning än sin ägare och nu är det alltså SIBA-konceptet som tas bort helt.

"Marknadens främste e-handlare"

Under 2016 ska NetOnNet dessutom öppna tre helt nya lagershopar i Östersund, Uddevalla och Stavanger.

- Detaljhandeln går igenom en digital omställning och kunderna kräver sömlös integration mellan e-handel och butikshandel. Genom denna satsning stärker Netonnet Group positionen som marknadens främste e-handlare med omnikanalskoncept i Sverige. Vi är stolta över det kunnande och den erfarenhet vi byggt upp i SIBA över 65 år, och som nu ligger till grund för Susanne Ehnbåges och hennes medarbetares arbete att ta NetOnNets varumärke och koncept vidare, säger Fabian Bengtsson, ägare Netonnet Group.

För närvarande finns 16 NetOnNet-lagershopar, varav den senaste slog upp portarna i februari. Koncernen har dessutom de 24 SIBA-butikerna samt 13 butiker under andra varumärken.

LÄS ÄVEN: NetOnNet visar vinst trots stora investeringar

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!