Exklusivt: SM i Truckslalom 2016

I går möttes flera svenska e-handlare i en kamp om ära och berömmelse då Skånska Mästerskapen i truckslalom gick av stapeln.

Skånska E-handelsnätverket, som du finner på Facebook, träffades igår hos Räckesbutiken i Ängelholm. Ett stenkast ifrån Ängelholms nyligen invigda e-handelskluster E-CITY.

Ett 30-tal e-handlare samlades denna gång för att träffa andra i branschen och förstås få en rundtur hos värdbolaget som denna gång var Räckesbutiken.

Annons


Rundtur hos Räckesbutiken

Andreas Wedberg som är en av grundarna inledde träffen med att berätta lite kort om deras snabba tillväxtresa från starten 2010. Vi har tidigare gjort ett reportage om Räckesbutiken som ni kan läsa här.

Räckesbutiken tillverkar glasräcken som är unika för varje kund. Andreas står för den tekniska expertisen medan hans kompanjon och kusin André Svensson har bakgrunden inom själva tillverkningen och produktionen.


Andreas Wedberg och André Svensson

Vi visste om att Räckesbutiken är en produktionstung verksamhet men det är svårt att förklara hur komplicerat det faktiskt är innan man ser verksamheten. Hela företaget cirkulerar kring att allting tillverkas utfrån kundens mått och preferenser.

Många av deltagarna under e-handelsträffen ställde frågor om att standardisera vissa produkter och man ville nästan hjälpa Andreas och André att slippa den komplexitet som finns i affärsidén. Räckesbutiken lever dock och andas skräddarsytt och vill inte jobba med massproduktion och pressade marginaler.

Video: Glasskärning

Det finns inte heller några anledningar att ändra på konceptet då man växer stabilt och tjänar pengar. Andreas visste inte vad han skulle göra med riskkapital då frågan ställdes om de funderat på att ta in investerare.

Annons

Efter en spännande rundtur där deltagarna fått se hela produktionen med glasskärning, robotar som borrar profiler, slipningsmaskiner, glastvätt, skärmaskiner med mera, så väntade nygrillade hamburgare ute på gården utanför lagret. Mycket goda hamburgare skall tilläggas.

Hamburgergrillning utanför produktionslagret

Det bjöds även på underhållning till hamburgarna i form av Skånska Mästerskapen i Truckslalom 2016. Räckesbutiken hade byggt en slalombana av pallar med ett inte så avancerat lyftmoment i mitten.

Flera deltagare ställde gladeligen upp på att tävla om det ärofyllda priset Skånsk e-handels bästa truckförare 2016. Vår grundare Dan Nilsson var först ut på banan och vi har inte sett honom så glad på flera år. Han tog sig igenom banan nästan felfritt med en smärre touch på en pall.

Video: Truckslalom

Dans slalomtid slogs dock mycket snabbt av andra deltagare. Med tanke på att alla var e-handlare så tog de flesta sig igenom banan med bravur. Den slutliga vinnaren var Jonny Johansson ifrån Boozt som trots sin titel, som data och integrationschef, totalkrossade på truckslalom.

Tiderna

1. Jonny Johansson (1.09,13)
2. Erik Sondén (1.14,50)
3. Mikael Rehn (1.17,83)
4. Dan Nilsson (1.26,60 +5s)

Jonny Johansson - Skånsk e-handels bästa truckförare 2016

Kvällen avslutades som alla skånska e-handelsträffar med gruppdiskussioner inom olika aktuella ämnen. Vad som man skulle kunna kalla ett mini-emeet gick sedan över till mingel och uppassning med kakor och kaffe tills alla var mätta och glada och tog sig hemåt igen.

Vi tackar Räckesbutiken för inbjudan och speciellt för SM i Truckslalom som vi sent kommer att glömma, samt de fantastiskt goda hamburgarna.

Bilder från träffen

Skånska E-nätverket hos Räckesbutiken

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!