Så fick Kicks kunderna att välja miljön före snabb leverans

"I särklass det främsta valet hos våra kunder i dag".

När det kommer till e-handelsleveranser brukar diskussionen oftast handla om hastighet och bekvämlighet, och kanske en del om pris. Men på senare tid har även en annan parameter smugit sig in i ekvationen - nämligen hur frakten ska kunna göras så miljövänlig som möjligt.

Flyttade om bland fraktalternativen

Ett sätt kan vara att helt enkelt sätta det mest miljövänliga alternativet som default i kassan, vilket skönhetsbutiken Kicks har testat under året. Resultatet blev att företagets kunder helt enkelt valde det mer miljövänliga alternativet.

Annons

- Det är i särklass det främsta valet hos våra kunder idag. Från det att vi flyttade om fraktalternativen i kassan och satte det miljövänliga alternativet som förvalt har det gått från att utgöra det minsta flödet till det största, berättar Jenny Vesterlund, Head of e-commerce supply chain, i ett mejl till Ehandel.se.

Vad innebär det miljövänliga alternativet jämfört med det vanliga? Kostar det mer?

- Vårt miljövänliga alternativ innebär att försändelserna i första hand transporteras med tåg. Det kostar inte mer för våra kunder och för våra guldmedlemmar är frakten gratis.

"Har kunnat vägleda och påverka"

Tidigare valde de flesta av Kicks e-handelskunder alternativet för snabb leverans, men nu ska en tydlig förflyttning ha skett till att fler väljer företagets klimatkompenserade leveranssätt. Jenny Vesterlund beskriver förändringen som att förhållandet mellan snabbt och klimatanpassat numera är det omvända från hur det såg ut tidigare.

- Genom denna förändring ser vi att vi bättre har kunnat vägleda och påverka våra kunder att välja ett mer hållbart alternativ.

Vilka andra metoder har ni testat för att få kunderna att välja miljövänlig frakt?

- Kopplat till frakt så är detta ett första steg, avslutar Jenny Vesterlund.

MISSA INTE: Den här veckans helgläsning handlar just om möjligheterna och utmaningarna med miljövänlig frakt. Publiceras nu på lördag!

Annons

Annons