Sålde för 1,3 miljarder på Black Friday

Nytt nordiskt handelsrekord.

Redan under fredagsmorgonen kunde Elgigantens norska systerbutik Elkjøp stoltsera med att ha sålt för tiotals miljoner under natten som passerat. Och av allt att döma fortsatte sälsuccén under hela Black Friday för företagets del.

LÄS ÄVEN: Sålde för tiotals miljoner i natt 

Annons

Högsta dagssumman någonsin

I dag kommer nämligen beskedet att hela koncernen Elkjøp Nordic, där svenska Elgiganten också ingår, kom upp i en omsättning på drygt 1,3 miljarder norska kronor under årets Black Friday. Enligt företaget är summan den högsta som någonsin uppnåtts av en nordisk detaljhandelsaktör under en enda dag.

- Vi hade förmodligen både rätt produkter till rätt pris, samt en bra tillgänglighet när det kommer till erbjudanden. Vi planerade den här dagen mycket bra och alla våra 10 000 anställda var väl förberedda på att ta emot kunderna. Black Friday är ju en av våra roligaste dagar på jobbet, och då är det också roligt att dagen får resultat, säger Elkjøp Nordics koncernchef Jaan Ivar Semlitsch i ett pressmeddelande.

Tillväxt både på nätet och i butik

Omsättningen på 1,3 miljarder norska kronor innebär en ökning på 39 procent jämfört med förra årets Black Friday-siffra. Företagets verksamhet i Norge omsatte under Black Friday 365 miljarder norska kronor, vilket är en ökning på 75 procent jämfört med förra året.

- Vi är väldigt nöjda med dagen och glädjer oss för den fantastiska tillväxten både på nätet och i butik. Det finns inga tvivel om att norrmännen älskar att handla elektronik, och vi är tacksamma över att de väljer att göra det hos oss, säger Fredrik Tønnesen, vd för Elkjøp Norge.

I siffrorna ovan är både butikernas och e-handelns omsättning inräknad. Elkjøp-koncernen omsatte under verksamhetsåret 2016/2017 34,2 miljarder kronor. 

Annons