Rapunzel of Sweden sålde för 145 miljoner kronor

"Ökat utbudet".

Rapunzel of Sweden grundades av Ida Backlund 2007. Utöver sin onlineshop har företaget i dag fyra frisörsalonger med butik i Malmö, Göteborg, Stockholm och Helsingfors. Företaget tillverkar och säljer löshår och hårvårdsprodukter och har sitt säte i Umeå. Deras onlinehandel står för 80 procent av den totala omsättningen. 

Enligt färska siffror omsatte Rapunzel of Sweden 145 miljoner kronor för helåret 2018. Detta jämfört med försäljningen för 2017, då de omsatte 139 miljoner kronor. Under de senaste fem åren har försäljningen ökat stadigt för varje år. Resultatet uppgick till 2,5 miljoner kronor, jämfört med 11,3 miljoner, för samma period förra året. 

Annons

- Rapunzel of Sweden har under året arbetat aktivt med produktutvecklingen och ökat utbudet inom löshår och hårvårdsprodukter under eget varumärke, skriver företaget i rapporten.

Under de senaste två åren har man också börjat att satsa allt mer på hållbarhet. Frakter ut till kunder klimatkompenseras genom ett samarbete med Vi-skogen. Man har även börjat att klimatkompensera för de emballage och påsar som skickas till kunder i samband med beställning. 

Ny vd och nytt lager

Under året ska Rapunzel of Sweden ha flyttat från det egna lagret i Umeå till ett tredjepartslager i Habo. Förutom det rekryterade de även en ny vd i form av Tobias Mattsson, vilket vi skrev om under förra hösten. Enligt rapporten satsar de nu på att öka sin försäljning på sina befintliga marknader och på att utveckla och expandera sitt varumärke. 

LÄS ÄVEN: Nordic Feels VD går till Rapunzel of Sweden

Annons