Sålde piratkopior – på kosttillskott

Amazon drabbade av piratföretag.

Återigen har den amerikanska e-handelsplattformen drabbats av företag som säljer piratkopior. Denna gången handlar det om falska kosttillskott. Det rapporterar nyhetssajten Ars technica.

Amazon skickade ut ett mejl till de personer som hade köpt kosttillskotten och skrev att de skulle göra sig av med dem, eftersom de inte kan garantera att innehållet inte är skadligt.

Annons

- Om du fortfarande har den här produkten rekommenderar vi att du slutar använda den omedelbart och slänger den, skrev Amazon i ett mail.  

Dock vill de inte uppge hur många som har råkat köpa piratkopiorna. Tydligen ska kosttillskott vara en av de produkter som är lätta att göra kopior på, eftersom det i USA inte finns några regler om att de ska kontrolleras.

Amazon skriver i ett uttalande att de undersöker alla potentiella piratföretag, oftast i samarbete med varumärket, och går till snabb handling genom att ta bort dem från sajten. 

Det är inte första gången som e-handelsjätten har problem med företag som säljer piratkopior på deras plattform. 2016 anmälde Amazon två pirat-handlare för att ha sålt falska produkter. 

LÄS ÄVEN: Amazon stämmer pirathandlare

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!