Såldes av Qliro Group – förvärvar nu konkurrent

HSNG kompletterar utbudet.

Health and Sports Nutrition Group, HSNG, som bland annat driver nätbutikerna Gymgrossisten och Bodystore, har utökat sin portfölj med ännu en e-handel.

"En spännande breddning"

Den här gången handlar det om sajten Vitamin Manager, vars affärsidé går ut på att skräddarsy personligt anpassade doser med kosttillskott till kunderna. De får sedan del av tillskotten genom Vitamin Managers prenumerationstjänst.

Annons

LÄS ÄVEN: Ny prenumerationstjänst för skräddarsydda vitaminer

Tanken är att förvärvet ska komplettera HSNG:s nuvarande sortiment.

- Vitamin Manager blir en spännande breddning av vårt redan starka erbjudande inom träning och hälsa. Vi tror på affärsmodellen, synergierna är uppenbara och förutsättningarna är goda för att växa Vitamin Manager som en del av HSNG, säger Gustav Hasselgren, vd för HSNG, i ett pressmeddelande. 

Grundaren blir kvar som vd

HSNG, som för ungefär ett år sedan avyttrades av Qliro Group, köper 100 procent av Vitamin Manager.

LÄS ÄVEN: Såg resultatet störtdyka - då sålde Qliro Group

Prenumerationstjänstens grundare och nuvarande vd - Jojje Borssén - blir kvar på sin nuvarande post efter det att köpet har gått igenom.

- HSNG är en drömpartner för oss. Det här kommer att stärka Vitamin Managers erbjudande, varumärke och tillväxt. Att HSNG väljer att satsa på vår innovation innebär att vi kommer nå ut bredare och erbjuda ännu fler möjligheten att skräddarsy sina dagliga kosttillskott på smart sätt, säger Jojje Borssén i en kommentar.

Annons
Annons