Säljer e-handeln – ska hjälpa andra med sociala medier

Söker efterträdare som brinner för vintage på nätet.

I flera år har Madeleine Petersson drivit sin egen fysiska vintage-butik Bonbons med den tillhörande webbshoppen. Där har hon sålt handplockade vintagemöbler och vintagekläder samt varit återförsäljare av märken som House of Rym, Fine Little Day och Rifle paper co.

Men efter tre år med fysisk butik och ett år med e-handel är det dags för Madeleine Petersson att gå vidare mot nya äventyr. Nu säljer hon webbshoppen och hoppas även hitta någon som kan ta över butiken i Kalmar.

Annons

- Anledningen till att jag väljer att sälja Bonbons är för att jag ska starta en kreativ digital media-byrå och måste lägga all min jobbtid på detta. Därför så vill jag att någon annan driven och passionerad själ kommer att ta över webbshoppen och eventuellt butiken också. Jag har lagt grunden genom att bygga upp varumärket och sociala medierna. Det är bara att  ta över och fortsätta där jag slutar, skriver hon till Ehandel.se.

Och kunskaperna hon själv skaffat sig inom sociala medier kommer nu alltså att komma väl till pass. Den nya byrån kommer att startas tillsammans med kompanjonen Sofia Ekholm och tillsammans ska de hjälpa företag med att lägga upp strategier kring deras digitala marknadsföring och att skapa innehåll i sociala medier.

“Ett måste att synas digitalt”

Priset för verksamheten beror på om köparen vill överta båda verksamheterna eller bara den ena. Hittills har flera personer visat sitt intresse och Madeleine Petersson råder dem som är intresserade att mejla henne på info@bonbons.se.

Bonbons-butiken i Kalmar under ettårsfirandet för två år sedan.

Även om det är den fysiska butiken som hittills inbringat mest pengar, så menar Madeleine Petersson att webbshoppen har haft stor betydelse för marknadsföringen av företaget.

- Den är såklart viktig eftersom vi når ut till hela Sverige, eller till hela världen om man vill det. Det är nästan ett måste att synas digitalt.

Hon har också valt att endast sälja kläder och inredningsdetaljer i e-handeln, medan det i den fysiska butiken även funnits möbler.

“Roligt om det blev en passionerad själ”

Nu hoppas hon hitta en efterträdare som brinner för just vintage.

Annons

- Det vore roligt om det blev en passionerad själ som har fingertoppskänsla och förståelse för sortimentet, som driver vidare Bonbons som den unika pärla den är. Kanske med utökade öppettider, större sortiment eller kanske vill man enbart satsa på Bonbons webbshop? Alla möjligheter finns, skriver Madeleine Petersson.

Annons