Shopifys aktie steg som en raket vid noteringen

Den kanadensiska e-handelsplattformen noterades under gårdagen på New York-börsen, och förutom att Shopify drog in 131 miljoner dollar, värderas bolaget nu till nästan 1,3 miljarder dollar.

Sedan Alibaba börsnoterades i höstas har vi fått se en rad andra e-handelsrelaterade bolag gå samma väg. Som till exempel nätmodejätten Zalando, Rocket Internet och marknadsplatsen Etsy. Nu har även den kanadensiska e-handelsplattformen Shopify noterats på New York Stock Exchange, och debuten kan nog ingen klaga på.

Innan dagen var slut hade aktien stigit med 51 procent till 25,68 dollar per aktie, något som innebär att bolaget värderas till drygt 1,27 miljarder dollar. Det betyder också att Shopify fick in omkring 131 miljoner dollar i samband med noteringen. Något högre än de 100 miljoner man hoppats på.

Annons
Annons

Inte oroliga

Shopify används av mer än 160 000 handlare i 150 länder som under 2014 sålde för över 8 miljarder dollar tillsmmans. Shopifys vd, Tobias Lutke, säger att han inte var orolig för att noteras trots att andra onlineaktörer som Etsy haft det tufft sedan debuten på börsen.

– Vi älskar den position vi är i för tillfället. Det handlade om att vårt team var redo, företaget var redo, alla var redo, säger Tobias Lutke.

 

Källor: CNBCReCode

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!