Shopifys gratisplattform nu tillgänglig i Sverige

E-handelsleverantören lanserar en avskalad version av sin plattform under namnet GosSpaces i 38 länder.

Kanadensiska Shopify är en av världens största och mest populära e-handelsplattformar med över 275 000 nätbutiker. Sedan 2013 har man även utvecklat en mer avskalad version av plattformen under namnet GoSpaces.

Efter att antalet användare utanför Nordamerika ökat rejält den senaste tiden har man anpassat den för en internationell expansion. I dagsläget använder sig 50 000 nätbutiker av plattformen och nu rullas GoSpaces ut i 38 länder och på 20 olika språk, däribland svenska, danska, finska och norska.

Annons

Påminner en del om Shopify

Att använda sig av GoSpaces är helt gratis, åtminstone inledningsvis. Först när e-handlaren omsätter minst 50 dollar i månaden tar GoSpaces en månadsavgift på 9 dollar plus en transaktionsavgift på 3 procent. Något som gör det möjligt att testa sin idé utan att dra på sig några fasta kostnader.

Plattformen ska påminna en hel del om Shopify och det ska vara tämligen enkelt att designa sajten och komma igång med sin e-handel. Och förutom att plattformen finns tillgänglig på 20 olika språk går det att sälja både fysiska och digitala varor. Det finns även en funktion för prenumerationstjänster och en automatisk valutaomvandlare.

Annons