Shoppa fashion med Google Glass och Glashion

I flera artiklar har vi lyft hur e-handeln flyttar ut på bärbara digitala enheter som klockor och glasögon. Googles glasögon, Glass, har nu fått en ny näthandels-app.

Vi har tidigare skrivit om appen för Google Glass, Crystal Shopper, som gjorde prisjämförelser löjligt enkla att genomföra. Nu har Glass fått ännu en e-handelsapp, Glashion.

Precis som Crystal Shopper använder Glashion kameran på Google Glass för att identifiera olika produkter i verkliga livet.

Annons
Annons

Glashion har dock fullt fokus på mode (fashion). Det fungerar som så att när du ser en mode-artikel (t.ex. en väska) som du vill ha, antingen på gatan eller i butik, så säger du "Ok glass, I want this".

Då letar glasögonen automatiskt upp vilken produkt det är, eller en liknande produkt. Du kan sedan, om du klickar på sidan av glasögonen, få ett e-post med en länk till återförsäljaren. Det ska även gå att se butiker i närheten som säljer varan.

Skall förenkla smygfotandet

Appen utvecklades under hacker-träffen TechCrunch Disrupt av Billy Mauro och Felipe Servin. Båda med erfarenhet inom e-handel och mode.

Mauro berättar för TechCrunch hur Glashion skall brygga den verkligen världen med e-handeln. Han säger själv att han ofta tar foton på produkter när han är ute på vift. Att använda mobilen för att fota andras grejor kan dock verka störande. Google Glass skall göra hela processen, att smygfota, mycket enklare och smidigare.

Vi ser dock ett problem med att behöva säga "Ok glass, I want this", varje gång man vill smygfota något. Kanske kan en smart klocka passa bättre för Glashion?

 

Annons
Annons

Källa: TechCrunch

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!