Shoppa visningsplagg direkt från catwalken på Tradera

Inför Stockholms modevecka inleder det svenska varumärket GRETA GRAM ett samarbete med Tradera som gör det möjligt att buda på utvalda plagg direkt efter visningen.

På måndag, den 29 augusti, drar modeveckan igång i Stockholm med visningar av vårens kollektioner från flera svenska designers. En nyhet för i år är att det är möjligt att shoppa plagg direkt från catwalken, åtminstone nästan.

Via Traderas app och sajt kommer det nämligen efter visningen att vara möjligt att buda på åtta stycken utvalda plagg från GRETA GRAM:s senaste kollektion.

Annons

– Vår största kategori är kläder, och som ledande aktör inom begagnade kläder är vi jätteglada att vi kan vara med och bidra till att det för första gången går att köpa plagg direkt från catwalken på modeveckan, säger Marcus Almén som är pressansvarig på Tradera.

Vill öka tillgängligheten

Under modeveckan är det endast ett fåtal utvalda personer som blir inbjudna till visningarna, och plaggen som visas går vanligtvis inte att köpa förrän till våren. Men GRETA GRAM, som för andra gången visar på Stockholms modevecka, vill med samarbetet göra kläderna tillgängliga även för de som inte får se dem live.

– Jag vill att mitt varumärke ska vara tillgängligt och att mina plagg ska kunna användas länge, för världen behöver inte mer saker som ska slängas. Precis som Tradera är vi måna om att plagget ska ha ett eget liv och kunna byta ägare utan att tappa i kvalitet, säger Greta Gram som är designern bakom märket.

Annons