Shoppingapp får kunderna att konvertera i mobilen

Reve, appen som samlar varumärken och e-handlare på ett och samma ställe, hävdar att aktiva butiker har en konverteringsgrad i mobilen som är 10 gånger högre än den genomsnittliga.

I maj 2014 lanserades Reve, en shoppingapp som vill hjälpa konsumenter att upptäcka, dela och köpa modeprodukter sömlöst över flera kanaler. Efter ett drygt år hade Reve, som indexerar, kategoriserar och strukturer produktdata från anslutna återförsäljare och varumärken, lockat 100 000 användare som kunde söka bland 500 000 produkter direkt i appen, och konceptet verkar uppskattat.

Appen har idag 155 000 användare och man har samtidigt lyckats ökat antalet varumärken och e-handelsbutiker från 70 till 150 stycken, vilket gör att Reve numera indexerar över 2 miljoner produkter.

Annons

Enligt Josep Nolla, VD för Reve, spenderar den genomsnittliga användaren mer än 40 minuter per månad i Reve-appen och tittar på i snitt 40 produkter från 15 butiker.

– Anledningen till användarnas höga engagemang är att Reve erbjuder en sömlös upplevelse som kombinerar innehåll, handel och gemenskap. Dagens livsstilskunder behöver inspiration och inspiration kräver innehåll. Vårt online community möjliggör att skapa innehåll som leder till en starkare personalisering, vilket i sin tur leder till fler köp, säger Josep Nolla.

Konverteringsgrad på 20 procent

Under 2016 har företaget fokuserat på att stärka sin affärsmodell, samt öka mervärdet för varumärken och e-handlare. Och enligt Josep Nolla såg aktiva Reve-butiker en konverteringsgrad i mobilen som är 10 gånger högre än den genomsnittliga under årets första kvartal.

En e-handlare som är ansluten till Reve och som sett en ökad trafik och konvertering via den sociala plattformen är Junkyard.

– För Junkyard är Reve en smart marknadsplats där produkter och innehåll integreras på ett naturligt sätt, vilket leder till ökad försäljning och kundlojalitet. Vi har sett en stadig trafikökning månad för månad med en genomsnittlig konverteringsgrad på över 6 procent, till och med upp till 20 procent i vissa fall, säger Melike Uzan från Junkyard.

Annons