Shoptalk väljer bort Europa 2018 för ”globalt” event i USA

Med bara en vecka kvar till Shoptalks stora Europapremiär står det klart att det inte blir något besök i Köpenhamn nästa år.

Ingen har förmodligen missat att e-handelskonferensen Shoptalk arrangeras i Europa för första gången under början av nästa vecka. Totalt väntas tusentals deltagare från över 50 länder komma till konferensen, som ska äga rum i Köpenhamn.

Shoptalk arrangerades tidigare i år för andra gången i Las Vegas, USA, och redan då stod det klart att den kommande Europapremiären skulle äga rum i oktober. När Ehandel.se intervjuade Shoptalks vd Anil Aggarwal fick vi besked om att det europeiska eventet skulle bli mer globalt än dess föregångare i USA.

Annons

- Jag skulle säga att Shoptalk Europe blir mer Europacentrerat och mer globalt, medan eventet i USA ska vara mer USA-centrerat och mindre globalt. Vår tanke bakom Europaeventet är inte vad Europas länder eller regioner har gemensamt med varandra, det handlar om vad de alla har gemensamt med oss. Det vi fokuserar på är att revolutionen inom handeln inte bara händer i USA utan globalt, förklarade han.

Ska skapa "global dialog"

Men trots de ambitiösa planerna och det stora intresset för att komma till Köpenhamn, står det nu klart att det inte blir någon Europarepris nästa år. Shoptalk väljer helt enkelt bort Köpenhamn och Europa, för vad som istället beskrivs som ett helt nytt - och globalt - event i Las Vegas.

- Shoptalk kommer nu att sammanföra våra två communities för att skapa en global dialog om detaljhandel och e-handel. Vi har mer gemensamt än vad vi har som skiljer oss åt, och framtidens handel väntar för oss alla, skriver Shoptalk i ett pressmeddelande.

Exakt hur det nya Las Vegas-eventet kommer att se ut är oklart, men enligt pressmeddelandet kommer det att fokusera på “innovationer inom handel och e-handel” och äga rum i mars 2018, det vill säga vid samma tidpunkt som det tidigare USA-eventet. Enligt ett blogginlägg från Anil Aggarwal kommer över 20 procent av de över 400 talarna som väntas till Shoptalk nästa år, att vara från andra länder än USA.

"Det vi gör är motsatsen till att ge upp"

Charlotte Furniss-Roe, talesperson för Shoptalk Europe, förnekar dock att Shoptalk skulle ha “gett upp” i Europa innan de ens har testat, när vi mejlar för att fråga om saken.

- Jag förstår att det här kommer som en överraskning, men det vi gör är egentligen motsatsen till att ge upp. Vi siktade på 2 000 deltagare, varav tio procent skulle vara vd:ar. Med 2 250 deltagare och 350 vd:ar har vi slagit båda våra mål, skriver hon, och fortsätter:

- Vi har en fantastisk line-up som vi är väldigt stolta över, och vi har blivit det största eventet inom retail och innovationer i Europa. Anledningen till att vi går ut med det här innan eventet är att vi vill att det europeiska communityt ska ha ett globalt event att se fram emot, när de kommer för att besöka oss i Köpenhamn nästa vecka.

Annons
Annons