Showroomet som ska underlätta oändliga val

Ny satsning hoppas utmana kundernas traditionella tankesätt.

Företaget Golvpoolen, som säljer trägolv och kakel, meddelar nu att man lanserar ett showroom. Dock inte i den fysiska världen. Golvpoolen bedriver e-handel och har redan två fysiska butiker, en i Malmö och en i Helsingborg. Nu slår företaget upp ett showroom även på nätet.

"Kan bli överväldigande"

Med ett digitalt showroom som komplement till e-handeln ska man försöka erbjuda delar av butiksupplevelsen till dem som kanske inte kan ta sig till butikerna. Det ska även kunna stärka ett senare butiksbesök.

Annons

- Vi hoppas att våra kunder kommer att se detta som ett hjälpmedel, men att det även kommer att fungera som ett stöd för hantverkare. Vi har ett otroligt stort sortiment och näst intill oändliga valmöjligheter, vilket såklart är oerhört positivt men det kan också bli något överväldigande. Att ge våra kunder möjligheten att prova ut material i lugn och ro hemma i soffan och se hur det färdiga resultatet blir, underlättar också själva beslutsprocessen i butik, säger Magnus Noord, marknadschef på Golvpoolen, i ett pressmeddelande.

20 000 olika kombinationer

Kunden kan till exempel spara ner sitt digitala vardagsrum som en PDF-fil och personalen i butiken kan då snabbt plocka fram alla varor som behövs. Primärt handlar det dock om att se golven och materialen i en verklig miljö. Showroomet ska idag erbjuda ungefär 20 000 olika kombinationer av material och funktionen är skapad av den Göteborgsbaserade byrån Dynagraph.

- Det digitala showroomet kommer att växa allt eftersom nytt material tas in och sortimentet breddas. Alla våra stora kollektioner kommer att läggas upp, berättar Magnus Noord.

Golvpoolen hoppas också att kunderna i och med det digitala showroomet ska våga utmana sig själva och bryta sig ur ett traditionellt sätt att tänka kring exempelvis golv.

- Ofta är man ganska traditionell i sitt sätt att tänka angående material – här får man möjlighet att utmana sig själv och sina preferenser, säger Magnus Noord.

Annons