Sïmon Saneback går in i nya kundklubbstjänsten Pinguin

Siktar internationellt.

Det går snabbt framåt för e-handelsleverantören Pinguin. Från fjolårets pengatillskott på 3 miljoner till inflytt i e-handelsparken och färdigställandet av tjänsten i augusti i år.

LÄS ÄVEN: Efter miljontillskottet - nya lojalitetstjänsten är nu klar

Annons
Annons

Nu meddelar företaget AppliedGroup Nordic AB, som står bakom kundklubbsmjukvaran Pinguin, att de fått in ett toppnamn i styrelsen. Den som nu blir styrelseordförande i bolaget är nämligen e-handelsprofilen och investeraren Sïmon Saneback.

- I den fas Pinguin nu befinner sig i kommer jag främst att bidra med min expertis inom kommersialisering. Jag tror att vi inom kort kan täcka stora delar av den lokala marknaden och börja växa internationellt relativt snabbt, säger Sïmon Saneback i ett pressmeddelande.

"En ny take på kundlojalitet"

Tidigare sägs företaget bland annat ha tagit hjälp av Klarna-duon Marcus Nilsson och Niclas Enhörning och bland bolagets investerare finner vi även Skånska Byggvarors vd Oscar Tjärnberg.

- Jag tror att den främsta anledningen till att vi lockar så pass stora namn till vårt bolag, beror på att vi har en ny take på kundlojalitet i en bransch där kundupplevelsen är A och O, säger Pinguins vd Johan Wikström.

Nästa steg för bolaget är nu att etablera ett kontor i Stockholm och att växa i den regionen.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!