Simris Alg går 10 miljoner back – vill ha in nya delägare

Finns redan flera intressenter.

I slutet av Juli kunde vi berätta att Fredrika Gullfot som grundat e-handelsföretaget Simris Alg, som odlar och säljer sina egna algprodukter, återvände som VD efter en tid på en annan post.

“Kommit väldigt långt”

Kort därefter kom beskedet att företagets omega 3-alger godkänts för försäljning i hela EU. Igår släppte företaget sin delårsrapport för första halvåret 2017. Enligt den uppvisar företaget under perioden ett resultat på minus 10,7 miljoner.

Annons

- Ur vårt perseptkiv är det ett bra resultat. Vi jobbar på och nu händer det en massa spännande grejer och det är alltid en viss eftersläpning med rapporter. Vi är fortfarande ett bolag i ett tidigt skede och med tanke på det har vi kommit väldigt långt, säger Fredrika Gullfot till Ehandel.se.

“Prioriterar inte siffror”

Samtidigt uppvisar företaget fortfarande blygsamma försäljningssiffror, en nettoomsättning på 323 000 kronor under första halvåret. Det menar Fredrika Gullfot dock har en naturlig förklaring.

- Det är först nu vi kommer att få sälja. Vi prioriterar inte siffror i nuläget, utan har fokuserat på större strategiska avtal med större kunder och distributörer, säger hon.

Tar in ny delägare i höst

Och nu väljer företaget att öka takten. Under hösten planerar de att få in en eller flera nya delägare.

- Vi vill få in en vettig delägare som också kan hjälpa oss att växa. Det handlar inte lika mycket om kapitalanskaffning som om att vi vill ha en bra och stabil delägare.

Flera intresserade har hört av sig

Sedan tidigare finns ett bemyndigande från styrelsen om att göra en ny emission, men om så ska ske är ännu inte bestämt. Företaget skriver dock i rapporten att det är troligt att så kommer att ske, just med syftet att få in nya delägare. Den nya delägaren hoppas hon ska bli någon som kan vara med och utveckla bolaget och faktum är att det hela redan kan vara på gång.

- Det finns flera intresserade som har hört av sig och är intresserade av en större investering i Simris Alg, avslutar Fredrika Gullfot.

Annons
Annons