Singapore först ut när Amazon tar sikte på Sydostasien

Den amerikanska e-handlaren ryktas vara på väg till Sydostasien i början på nästa år.

Amazon har under de senaste månaderna utökat sin närvaro i Asien. Först pumpade bolaget in drygt 3 miljarder dollar i sin indiska e-handelsverksamhet och för bara några veckor sedan lanserades en kinesisk variant av Amazons Prime-medlemskap.

Nu ryktas företaget vara på väg att ta klivet in i Sydostasien, en region där Amazon idag inte har någon lokal närvaro. Enligt källor till TechCrunch ser Singapore ut att ligga närmast till hands och en lansering kan ske redan under det första kvartalet 2017.

Annons

Singapore för Indonesien

Med största sannolikhet väntas Amazon först rulla ut utvalda delar av sin snabba leveranstjänst Prime Now tillsammans med AmazonFresh. E-handelsjättens leveranstjänst för färska dagligvaror som lanserades redan 2007 i USA och som nu så sakta börjat sprida sig över världen.

Tidigare har det spekulerats i att Amazon först skulle ta klivet in i Indonesien. Mycket tack vare det faktum att det är världens fjärde folkrikaste land. Singapore är däremot enligt många ett betydligt bättre val.

Det eftersom landet och dess invånare påminner mer om de västerländska marknader där Amazon huserar. Singapore är även betydligt mindre och är ur en logistisk synpunkt ett smartare alternativ när Amazon väljer att gå in i en helt ny region.

Annons