Skånskt logistikföretag köper upp EcomPartner

Logistikföretaget Postpac förvärvar den skånska e-handelsleverantören EcomPartner, som bland andra driver cykelföretaget Mustang och LED Gigantens webbshoppar. Företaget erbjuder en helhetslösning kring e-handel där de tar hand om IT-system, plattform och lagerhållning.

EcomPartner meddelar att de under en tid varit uppvaktade av ett antal aktörer som velat samarbeta eller förvärva verksamheten. Nu har de alltså funnit en ägare i förpacknings- och logistikföretaget Postpac, även de med säte i Skåne.

Postpac omsatte förra året 142 miljoner kronor och har runt 120 anställda. Nu går de in som ägare till EcomPartner. Köpeskillingen är inte offentliggjord.

Annons

- Förvärvet är strategiskt och EcomPartner kompletterar Postpacs helhetserbjudande till ehandelsbranschen. Postpac tror på de drivande entreprenörerna bakom EcomPartner och då vi fått alltfler förfrågningar gällande e-handelsplattformar och e-partnerlösningar så ser vi möjligheter till stora synergieffekter mellan bolagen, säger Magnus Chrintz, VD på Postpac AB.

EcomPartner ska känna av en kraftigt ökad efterfrågan på deras tjänster och PostPac kommer nu hjälpa till med kapital och sina egna tjänster inom logistik.

 

Källa: Press

Annons