Skatteverket kommer granska E-handeln i år

Skatteverket brukar varje år välja ut några branscher som de granskar extra hårt. I år är det vår tur då det statliga verket har valt ut näthandeln som ett av de områden som de kommer att titta närmare på.

Det är dags att hålla sina papper i ordning för snart kommer kanske skattmasen att besöka din nätbutik. Skatteverket meddelar att ett fokusområde 2013 är webbutiker.

– Vi tar ett större grepp om Internethandeln i år och kommer att bredda kontrollen och titta mer på försäljning via Internet. Dessutom kommer vi att fortsätta kontrollen av pokerbranschen. Vi uppmanar människor att komma in med självrättelser, säger Eva Björklund som är nationell samordnare av oredovisade inkomster på Skatteverket.

Annons

Skatteverket upplyser alltså om en ny möjlighet att själv rätta fel i en inlämnad deklaration. I och med en ny bestämmelse skall uppgifter kunna rättas i efterhand så att inget skattetillägg påförs.

– Den som kommer på att han eller hon har gjort fel kan själv komma in med en rättelse och slippa betala skattetillägg. Det här gäller numera även om Skatteverket har informerat om en kontrollinsats. Kravet är dock att vi inte har påbörjat en granskning av personen eller företaget ifråga för då anses inte rättelsen ha skett på eget initiativ, säger Anna Gärdin, områdesansvarig för företagsfrågor på Skatteverket.

Utöver webbutiker och näthandel kommer Skatteverket även titta närmare på fastighetsmäklare och tandläkare samt handeln med tobak och alkohol.

– Vi kommer att göra riksomfattande kontroller i jakten på den illegala handeln med tobaksvaror. De stickprovskontroller vi gjorde under 2012 visade på stora brister, säger Conny Svensson, nationell samordnare av kontanthandelsfrågor på Skatteverket.

 

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!