Skincity om släppet: ”Högre tryck än vi hade förutspått”

Stärker nu upp inför Black Friday.

I förrgår kunde vi berätta om e-handlaren Skincitys stora julkalender-släpp. En årlig företeelse som ofta resulterar i hög efterfrågan, eftersom antalet kalendrar är begränsade.

LÄS ÄVEN: E-handlarens julkalender väntas sälja slut på en dag

Annons

Företaget reserverade sig för slutförsäljning inom någon dag, men inte helt oväntat gick det fortare än så.

Hur många timmar tog det till kalendern var slut?

- Kalendern tog slut igår kväll och det var mycket högt tryck framför allt på morgonen när vi släppte kalendern, berättar Skincitys marknadschef Daniela Sjunnesson.

Enligt rapporter i sociala medier så ska sajten till och med ha gått ner av det höga trycket från kunderna.

Vad hände med sajten?

- Vi hade vissa utmaning med kapaciteten på sajten men den låg inte helt nere. Vi hade planerat för en rejäl ökning i trafik men det blev högre tryck än vad vi hade förutspått vilket förstås var en angenäm utmaning, samtidigt som vi förstås jobbade hårt på att lösa problemet snabbt, säger Daniela Sjunnesson.

"Planerar ytterligare kapacitetsökning"

Skincity ska nu stärka upp det tekniska inför kommande shoppinghögtider.

- Vi är redan igång och planerar för ytterligare kapacitetsökning inför Black Friday och jul, baserat på gårdagens ökade tryck.

Annons

Med facit i hand, ska ni verkligen inte sälja lite fler kalendrar nästa år?

- Vi har som sagt ökat antalet kalendrar i år sett till förra året och kommer möjligen öka ytterligare nästa år med tanke på att vi finns på flera marknader. Trots det så är det fortsatt viktigt för oss att vi inte kompromissar på kvaliteten på kalendern och innehållet, så det kommer fortsatt vara en begränsad exklusiv utgåva, säger Daniela Sjunnesson.

Annons