Skönhetsjätte storsatsar på TPL – väljer betalbolagets lager

Tar lyckat samarbete över Atlanten.

För svenska e-handlare har Arvato främst gjort sig känd som en leverantör av betalningstjänster. Men företaget är även verksamt inom andra områden, som till exempel tredjepartslogistik, och det är på den fronten en nytt avtal nyligen har landats.

"Särskilt stark tillväxt i e-handeln"

Sedan november förra året hanterar Arvatos bolag Arvato SCM Solutions skönhetsjätten Rituals e-handelslogistik i USA. Verksamheten sköts från ett TPL-lager som ligger i Wisconsin, ungefär 45 minuter från Chicagos internationella flygplats.

Annons

- Rituals fortsätter att växa snabbt i alla kanaler, och tillväxten är särskilt stark i e-handeln. Vi letar alltid efter partners som växer i samma takt och som kan erbjuda lösningar på global nivå, säger Rituals USA-chef Marjolein Westerbeek i ett pressmeddelande.

Det aktuella lagret uppges ha bra förbindelser med både FedEx och UPS, vilket ska göra det möjligt för 60 procent av amerikanerna att få sin e-handelsleverans från Rituals inom två dagar.

E-handeln i Europa styrs från Nederländerna

Rituals och Arvaro SCM Solutions samarbetar sedan tidigare i Europa, med TPL-upplägg i både Nederländerna och Storbritannien. Lagret i Nederländerna servar för närvarande Rituals e-handelskunder i 27 europeiska länder.

- Efter vårt långa samarbete i Europa känner vi redan till varumärket, processerna och kraven väldigt bra, kommenterar Konstantin Bohmeyer, VP för konsumentprodukter på Arvato SCM Solutions i Nordamerika.

Rituals grundades i Nederländerna år 2000 och har sedan dess spridits snabbt världen över. Företaget säljer sina skönhetsprodukter i egna fysiska butiker och i en egen e-handel, samt via återförsäljare.

Annons