Skruvat och Bythjul får samma ägare efter uppköp

Mobivia Groupe fortsätter att shoppa loss på svenska e-handlare. Den här gången är det Skruvat.se som får ny ägare.

18 månader efter förvärvet av Bythjul.com, en av Nordens största försäljare av däck och fälgar, har den franska fordonsservicegruppen Mobivia Groupe, återigen köpt upp en stor svensk e-handlare inom sitt område.

Den här gången har man förvärvat majoriteten av aktierna i Skruvat.se, något som Mobivia Groupe hoppas ska stärka deras ställning internationellt, särskilt i Norden, samt utveckla koncernens e-handel.

Annons

– Skruvat är en stabil aktör med stark utveckling. Detta förvärv gör att vi stärker oss inom tre viktiga områden: vår digitala strategi, vår närvaro i de nordiska länderna och vårt sortiment av tekniska delar, säger Olivier Mélis, styrelseledamot i Mobivia Groupe.

Öppnar upp för nya produktgrupper

Skruvat grundades 2008 av Roberth Risberg och Peter Jakobsson, och är i dag en av Nordens största e-handelssajter för bildelar, däck, tillbehör och båtdelar till privatpersoner och verkstäder. De senaste tre åren har omsättningen ökat med 230 procent till förra årets 210 miljoner kronor.

Företaget har 47 anställda och erbjuder även ett nätverk bestående av 2 000 bilverkstäder via konceptet Skruvat & Klart som lanserades under 2014. Mobivia Groupe finns i 16 länder och är marknadsledande i Europa inom underhåll och utrustning till fordon av olika märken. Något som även Skruvat.se kommer att kunna dra nytta av.

– Detta partnerskap kommer att öppna upp nya produktgrupper för oss och gör att vi kan dra nytta av intressanta synergier, exempelvis inom inköp. Det gör att vi kan fortsätta att utveckla Skruvats försäljning på alla våra marknader och stärka positionen som marknadsledare i Norden, säger Peter Jakobsson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!