Skruvat.se snor chef från Adlibrisgruppen

Ska utveckla e-handeln.

Skruvat.se är e-handelssajten för reservdelar till bilar som grundades för snart tio år sedan, 2008, av Roberth Risberg och Peter Jakobsson. Duon kunde inte mycket om bildelar när de började, men bara under sina första tre år ökade företagets omsättning med 230 procent. 

LÄS ÄVEN: E-handeln som gick från 0 till 100 utan förkunskaper

Annons

– Vi kunde mycket om e-handel, vi kunde mycket om marknadsföring och IT men bildelar kunde vi ganska lite om, sa medgrundaren Roberth Risberg i en tidigare intervju.

Sedan dess har Skruvat.se växt stadigt på den svenska marknaden, och idag meddelar bolaget att de fortsätter satsa på sin tillväxt. Företaget har rekryterat Claes Kjelldorff från Adlibrisgruppen där han senast var vd för Bamba och Odla.nu.

– Jag är mycket glad över att välkomna Claes Kjelldorff till Skruvat. Han har en mycket gedigen bakgrund inom e-handel och jag är övertygad om att han kommer bidra med värdefull kompetens för bolagets fortsatta tillväxt. Det ska bli spännande att tillsammans med Claes vidareutveckla Skruvat, säger Sofia Bertills, vd på Skruvat.se, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Skruvat: Under 5 procent av alla reservdelar säljs online

Claes Kjelldorff tillträder sin nya post under april månad. Hans nya titel blir Business Manager och han kommer att ansvara för företagets försäljning, marknadsföring, produkterbjudande och vidareutvecklingen av e-handeln.  

– Skruvats snabba tillväxtresa och utveckling har verkligen imponerat på mig och att nu få vara med i bolagets fortsatta expansion känns som en spännande utmaning. Tillsammans med övriga medarbetare hoppas jag kunna fortsätta att driva bolaget framåt, säger Claes Kjelldorff.

Annons