Skulle leverera e-handlat paket – stal mottagarens hund

"Möter inte vår höga standard".

En 22-årig kvinna som levererade paket i Texas för Amazons räkning uppges ha stulit en hund i samband med en leveransrunda. Enligt flera amerikanska medier var kvinnan var i färd med att dela ut paket i ett bostadsområde när hon fick syn på hunden RJ, som är en tax i tvåårsåldern. Kvinnan ska då ha tagit med sig hunden för att senare försöka sälja den på nätet.

Enligt uppgift hade RJ sprungit ut på gatan i samband med att dess ägare gick till affären, och den misstänkta kvinnan ska ha pratat med personer i området om var hunden hörde hemma. De ska i sin tur ha uppgett att de pekade ut hundens hem, medan kvinnan hävdar att de sa att de inte visste, varför hon bestämde sig för att ta den med sig - vilket också ska ha fångats upp av bevakningskameror i området.

Annons

Avtalet uppsagt

När polisen gick ut med en arresteringsorder kom kvinnan in självmant och lämnade så småningom även över hunden, som enligt en lokaltidning då hade synts i en annons på begagnatsajten Craigslist. Kvinnan har sedan dess erkänt stölden och hunden har lämnats tillbaka till sin rättmätiga ägare.

Incidenten uppskattades inte av Amazon, som nu har sagt upp sitt avtal både med kvinnan och med hennes kollega som körde bilen.

- Det här reflekterar inte den höga standard som vi vill att våra leveranspartners ska ha. Vi är glada att kunden har återförenats med sitt husdjur, och vi har varit i kontakt med dem för att gottgöra för det som har inträffat, skriver e-handlaren i ett uttalande till CNN.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!