Små butiker på mindre orter drar fördel av e-handeln

Ica Nära i Hishult är troligtvis den minsta Ica-butiken i Laholms kommun. För att stå sig i konkurrensen och nå fler kunder tog man nyligen klivet ut på nätet.

ICA-butiken i Hishult, en liten ort med knappt 350 invånare, är en av Laholm kommuns minsta butiker. Men medan allt fler butiker på mindre orter tvingas slå igen har den lilla Hishultsbutiken valt att omfamna vad den digitala handeln har att erbjuda.

För drygt tre veckor sedan hoppade man på Icas e-handelssatsning så att kunderna kan sköta sin shopping från hemmets lugna vrå och sedan hämta upp sina kassar i butik eller få det hemlevererat, skriver Hallandsposten. Något som också innebär att man kan bredda sin kundbas då det är ont om liknande satsningar i närområdet.

Annons

– Det finns ingen annan nätbutik häromkring. Den närmsta är på Vallås i Halmstad, säger Jeanette Ahlman som driver Ica Nära i Hishult.

Ett sätt att få butiken att leva kvar

Hishult må inte vara världens nav, förlåt alla Hishultsbor, men då Ica-butiken än så länge är tämligen ensam i området att erbjuda e-handel så kan man locka kunder med en fäbless för e-handel även från kringliggande orter.

Örkelljunga, Båstad, Förslöv, Eldsberga, Skummeslövsstrand, Grevie, Åsljunga, Laholm och Skånes Fagerhult är några exempel enligt Jeanette som ser e-handeln som ett sätt att få butiken att överleva.

– Jag är ju inte så stor. Men det här är ett sätt att nå ut och kunna leverera ändå. I den konkurrens som råder behöver man alltid se sig om efter nya möjligheter, säger Jeanette Ahlman.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!