Snabba leveranser gör att logistikbolaget öppnar nytt

Kan bli robotlager.

Aditro Logistics ska enligt egen utsago vara den största oberoende logistikpartnern i Norden, och företaget hade en omsättning runt 650 miljoner kronor 2016. Logistikföretaget har över 200 000 kvadratmeter i egna logistikcenter och nu ska man utöka med ytterligare 25 000.

"E-handeln den stora drivaren"

Aditro meddelar nämligen idag att de fortsätter sin Stockholmsexpansion. En ny “logistikenhet” ska etableras i Arlanda, norr om Stockholm. Ett logistikcenter som blir företagets tredje i Stockholm på tre år.

Annons

- Vi har under senare tid sett ökad efterfrågan från kunder på etableringar i Stockholmsområdet. De ständigt ökade ledtidskraven på e-handeln är den stora drivaren och detta har varit grunden för vårt beslut för en Arlanda-enhet. I och med denna etablering kommer vi ha runt 90 000 kvadratmeter lageryta i den väldigt strategiska och snabbväxande regionen, säger Mikael Törnqvist, affärsutvecklingschef på Aditro Logistics.

"En helautomatiserad enhet"

Det nya lagret förväntas vara klart under andra kvartalet nästa år och det ska redan föras dialoger med befintliga och nya kunder om den nya enheten. I linje med den senaste tidens trend inom e-handeln så planeras lagret att även inkludera robotar.

- Vi projekterar en helautomatiserad enhet med fokus på e-handel där robotisering ligger i grunden. Vi är relativt långt gångna med våra planer men det slutgiltiga valet kommer att tas efter sommaren som planen ligger nu, säger Johannes Gussander, vd på Aditro Logistics.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!