Snabbväxande leverantör expanderar till Danmark

En av Sveriges snabbast växande e-handelsleverantörer tar nu steget över sundet. Vaimo meddelar idag att de fortsätter sin globala expansion med ett kontor i Köpenhamn. Detta efter att ha sett en ökad omsättning på 50 procent under förra året. En utveckling som de nu vill fortsätta genom bland annat nya marknader.

– Under förra året växte e-handeln med 14 procent i Danmark, vilket är dubbelt så fort som i Sverige. Vi tror att den trenden kommer att hålla i sig, vilket skapar en stor potential för oss i Danmark eftersom det strategiskt sett är en av de viktigaste marknaderna för oss. Vi har redan idag ett par kunder i Danmark, men i och med att vi öppnar ett nytt kontor kan vi ta oss an den danska och sydsvenska marknaden på ett helt nytt sätt, säger David Holender, VD på Vaimo.

Annons

Vaimo satsar, som många e-handelskonsulter numera, på plattformen Magento. En öppen plattform som är en av de mest populära på marknaden. Magento är förstås populär även i Danmark men enligt Vaimo är det idag mindre butiker som använder den.

– I Danmark är Magento och dess standardmoduler vanliga bland de lite mindre e-handelsbutikerna. Vårt mål är att få fler mellanstora och stora företag i Danmark, som behöver avancerade funktioner och anpassade lösningar, att använda Magento Enterprise, säger David Holender.

 

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!