Snackssugna golfspelare får drönarleverans på banan

En golfbana i Tokyo ska inom kort erbjuda drönarlevererade snacks.

Trots att Transportstyrelsen pekat på flera hinder för framtida drönarleveranser saknas det inte initiativ på området. Till exempel kunde deltagarna på en musikfestival i Sydafrika få öl levererad med drönare och i Sverige har Mekonomen, om än i blygsam skala, satsat på att skicka ut reservdelar med samma metod.

Nu är det kanske dags för golfspelarna att ta del av den revolutionerande tekniken. Den japanska e-handlaren Rakuten kommer nämligen att inom kort erbjuda en helt ny service som går ut på att flyga ut varor med hjälp av drönare till personer som befinner sig på en golfbana, rapporterar tidningen Golf Digest. Golfspelaren beställer sitt valda snacks med sin smartphone, och får sedan hungern stillad med hjälp av en drönare som släpper varan där spelaren befinner sig.  

Annons

Levererar även golfbollar 

Satsningen är ett samarbete mellan Rakuten och ett annat företag vid namn Autonomous Control Systems Laboratory samt University of Chiba, och de första drönarleveranserna ska enligt uppgift ske på en golfbana öster om Tokyo.

Utöver att flyga ut till exempel snacks till golfspelare som blivit hungriga trots att ett antal hål återstår, kommer den nya drönarservicen också att till exempel kunna assistera golfspelare som råkat slå bort alla sina bollar.

Annons