Snart kan du handla på nätet med Apple Pay

Lagom till julhandeln drar igång kan det bli möjligt att använda Apples betallösning och app för att betala på mobila webbsidor.

I slutet av 2014 lanserade Apple sitt mobilbetalningssystem Apple Pay. Sedan dess har den blivit tillgängligt i Storbritannien, Kanada, Australien samt Kina och fler europeiska länder ska vara på gång.

I dagsläget går det att betala i butik, hos anslutna återförsäljare, samt göra köp inuti appar med Apple Pay, men nu verkar det som att Apple sneglar lite extra på e-handeln. Enligt källor med insyn i ärendet ska Apple nämligen ha varit i kontakt med ett flertal e-handelsföretag och berättat om sina planer, rapporterar ReCode.

Annons

Betala med sitt fingeravtryck

Enligt ReCode planerar Apple att lansera en tjänst för betalningar på mobila webbsidor före jul. Något som innebär att de med en iPhone eller iPad som använder sig av Apples fingeravläsningstjänst TouchID kan betala med hjälp av appen och verifiera betalningen med sitt fingeravtryck via Apples webbläsare Safari.

Det ska även finns planer på att göra tjänsten tillgänglig på Apple-datorer framöver, men om det kommer att vara möjligt redan till jul är oklart i dagsläget.

Annons