Sneakersnstuff öppnar fysisk butik i New York

Öppnar sin första flaggskeppsbutik i miljonstaden.

Den svenska skobutiken Sneakersnstuff öppnade sin e-handel redan 1999, och sedan dess har bolaget hunnit med att öppna fysiska butiker i Stockholm, London, Paris och Berlin. Nu har turen kommit till metropolen New York, där företaget i dag öppnar vad som ska vara deras första flaggskeppsbutik i staden.

- Vi älskar sneakers och jag tror att det är därför folk som älskar sneakers älskar oss. Med lanseringen av vår nya New York-butik kommer vi kunna tala med våra kunder i en fysisk miljö och inte bara genom hemsidan. Jag tror inte för en sekund på att retail är döende. Den utvecklas och vi måste utvecklas med den. Vi fokuserar på att skapa upplevelser. Positiva upplevelser. Kunderna har bokstavligt talat hela världen i sina händer idag – så vi måste ge dem en riktigt bra anledning att välja just oss, säger medgrundaren Erik Fagerlind i ett pressmeddelande.

Annons

Bar med svenska krögare

Den nya butiken ligger i New Yorks Meatpacking District och uppges ha en yta på 200 kvadratmeter. Utöver ett brett sortiment med diverse varumärken kommer Sneakersnstuff att på ett av sina våningsplan öppna en bar som, som enligt uppgift ska drivas av “två erkända svenska krögare”. Baren öppnar dock inte förrän under det första kvartalet 2018.

- Idén om att ha en bar på plats växte fram efter framgångarna med baren företaget redan äger i Berlin, där den ligger vägg i vägg med butikslokalen, skriver Sneakersnstuff.

"Är nästan poetiskt"

SneakersnStuffs butik i New York ska ha fått en inredning som är inspirerad av staden i sig - bland annat utlovas en kassa som påminner om Brooklyn Bridge och det ska finnas ett bord i lokalen som ser ut som en “gigantisk burgare”. Det sistnämnda ska vara en påminnelse om när grundarna Erik Fagerlind och Peter Jansson inte hade råd att äta något annat än hamburgare på en av sina tidiga resor till New York.

- New York är staden där Sneakersnstuff föddes. Faktum är att vi skrev på kontrakten, grundade företaget på ett flyg på väg till New York. Det är nästan poetiskt att vi äntligen får öppna upp en butik i denna fantastiska stad, säger Peter Jansson.

Annons