Spammar BangerHead folk via stulen e-postlista?

Nätbutiken BangerHead.se som säljer smink och hudvård via nätet, och är Trygg E-handelscertifierade, ser ut att ha blivit påkomna med den värsta formen av spam (skräppost). Det är SEO-experten Nikke Lindqvist som uppdagat denna historia då han helt plötsligt fick flera mail ifrån BangerHead till privata e-postadresser. Efter lite efterforskningar av Nikke verkar det inte bättre än att de faktiskt använt den, av hackare, stulna listan över bloggtoppen.se och deras medlemmar för att skicka ut sina säljbrev.

Detta bryter alltså i sådana fall mot två lagar, inte bara det att man inte får spamma privatpersoner hur som helst, utan även att använda digitalt stöldgods för att göra detta.

Annons

Nikke har kontaktat företaget Askås vars tjänster använts för att skicka ut spam-breven och de meddelar att de stängt av BangerHead ifrån sin tjänst, efter de uppmärksammat spammandet. Lindqvist uppmanar alla drabbade att anmäla dem till Trygg E-handel. Han funderar även starkt över att göra en polisanmälan mot företaget.

Läs mer om detta på Nikke Lindqvists blogg. Det ska nämnas att det inte finnas några konkreta bevis för att de har spammat alla på den stulna listan ifrån Bloggtoppen men mycket tyder på det.

Bild: av Nikke på ett av Spam-breven

P.S. Byt ditt lösenord om du varit medlem på Bloggtoppen

Annons