Sportamore fick över 40 000 order under Black Friday

Toppade en halv miljon besökare.

I samband med årets Singles Day hade Sportamore sin bästa försäljningsdag hittills i år. Bolaget dubblade sin omsättning från förra årets Singles Day och satte bland annat orderrekord för 2017. Men Singles Day-rekordet blev inte långvarigt.

LÄS ÄVEN: Singles Day blev årets bästa handeldag hos Sportamore

Annons

Under Black Friday satte nämligen Sportamore nytt rekord både vad gäller antalet besökare och antalet order. Bara under den 24 november fick e-handlaren in över 40 000 order och 550 000 besökare till sajten.

- Black Friday blev en fantastisk handelsdag för Sportamore med flera stora rekord. Under dygnet tog vi emot 40 000 order, en ökning på 129 procent jämfört med vårt gamla orderrekord från Black Friday förra året. När vi summerade dygnet hade över en halv miljon besökare surfat på Sportamore. Det är en trafikökning med 74 procent mot föregående år och något som vi förstås är väldigt stolta över, säger Sportamores marknadschef Joakim Friedman i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Sportamore i leveranskaos efter olycka med grävmaskin

Ny order varannan sekund

Hur stora summor Sportamore sålde för under dagen avslöjas inte i pressmeddelandet, men bolaget meddelar att kunderna började strömma in under natten mot fredagen och att Black Friday förde med sig en ny order varannan sekund.

- Tack vare omfattande förberedelser och ett nytt automatiserat lager stod vi väl rustade för anstormningen av förväntansfulla kunder. Vi har haft fortsatt högt ordertryck hela helgen och vi jobbar nu dygnet runt för att överträffa våra kunders förväntningar också gällande leverans av beställda varor.

Med Black Friday-helgen avklarad ser Sportamore årets julhandel som inledd. För att hantera årets mest hektiska period kommer företaget i år att bland annat “förbättra erbjudandet runt hemleveranser på kvällstid".

- Nytt för i år är att kunder i storstäderna kommer att kunna lägga beställningar mycket nära inpå julafton. I Stockholm kommer man kunna beställa paket hem till dörren så sent som den 22 december och få leverans samma kväll. Dessutom har vi som vanligt förlängt öppet köp till slutet av januari, så att alla kunder kan känna sig helt trygga med sina julklappsköp, avslutar Joakim Friedman.

Annons
Annons