Sportamore omsatte över 200 miljoner tredje kvartalet

Robotlagret är redo för en dubblering.

E-handlaren Sportamore redovisar idag sitt tredje kvartal, som enligt företaget ska visa på en accelererande tillväxt och "ökad effektivtet". Omsättningen för kvartalet landar på nära 213 miljoner kronor, med ett justerat rörelseresultat på 2,3 miljoner. Försäljningstillväxten ska därmed hamna på 41 procent, jämfört med samma period i fjol.

- Under tredje kvartalet uppvisar vi ett ökat momentum i tillväxt. Nykundstillströmning ligger på en historiskt hög nivå och samtidigt visar vi positiv utveckling i omsättning per kund. Tillväxttakten i kundbasen har ökat med 50 procent och den aktiva kundstocken uppgår nu till 920 000 kunder – en fantastiskt rolig bekräftelse på att de satsningar på organisation och marknadsföring vi annonserat tidigare under året nu också bär frukt, säger företagets vd Johan Ryding i en kommentar till rapporten.

Annons
Annons

Sportamore bjuder, i samband med dagens kvartalsrapport, på en graf över företagets orderingång över tid:

"Tredubblat förvaringsutrymme"

Den ökade effektiviteten som de nämner handlar bland annat om deras automatiserade lager som nu sägs vara i sitt esse.

- Utbyggnaden av koncernens automatiserade varulager har fortskridit och slutförs planenligt i dagarna i god tid inför stundande handelshögtider. Detta innebär att vi jämfört med föregående år har dubblerat vår produktionskapacitet och tredubblat förvaringsutrymmet i automationsanläggningen och därmed säkrat vår förmåga att hantera en dubblering av nuvarande försäljningsvolym, säger Johan Ryding.

Även gällande detta så bjuder företaget på en graf som visar hur produktionskostnaden per order har gått ner jämfört med i fjol.

Ett väloljat maskineri och en växande e-handel ligger förstås även till grund för företagets nya satsning, som vi skrev om häromdagen. E-handlaren har nu öppnat sin nätbutik för andra företag och varumärken, så att dessa kan sälja sina varor direkt via Sportamore.

LÄS ÄVEN: Sportamore låter varumärken sälja direkt via deras e-handel

Annons
Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!