Sportamore till final i prestigefull logistiktävling

Blir det e-handelsvinst igen?

Vem har den mest innovativa och effektiva logistiklösningen i Sverige? Svaret på den frågan blir inte sällan en e-handlare, åtminstone när PostNords jury väljer ut vinnaren till sin årliga utmärkelse PostNord Logistics Award. De två senaste åren har priset gått till Boozt och Apotea, och den här gången kan Sportamore bli den lyckliga vinnaren.

LÄS ÄVEN: Boozt tog hem det prestigefyllda logistikpriset

Annons
Annons

Det står klart sedan PostNord nu under förmiddagen avslöjat årets nomineringar. 

- Med beslutsamhet och på kort tid har Sportamore byggt upp ett effektivt logistikmaskineri som snabbt och med hög servicegrad hanterar leveranser till allt mer kräsna konsumenter. Den automatiserade och flexibla lagerlösningen klarar även av att hantera fluktuationer i efterfrågan och ger verksamheten en god förmåga att klara en fortsatt snabb tillväxt, skriver PostNord om Sportamores plats i startfältet.

"Både lönsamma och konkurrenskraftiga"

Utöver Sportamore kan Alfa Laval, Servistik och ECMO Centrum få årets Logistics Award. För att vinna krävs det enligt PostNord att man har levererat väl kring tre parametrar; logistiklösningarnas innovationskraft, effektivitet och lönsamhet. Man ska dessutom ha legat i framkant gällande låg klimatpåverkan och goda arbetsförhållanden.

- Årets samtliga finalister har logistiklösningar som visat sig vara både lönsamma och konkurrenskraftiga. Genom priset vill vi lyfta dem som skapar smarta logistiklösningar och inspirera fler aktörer till hur innovativ logistik både kan stärka affären och göra den mer hållbar och mer effektiv, säger Mats Abrahamsson, juryns ordförande och professor i logistik vid Linköpings universitet, i ett pressmeddelande.

Vinnaren av PostNord Logistics Award utses den 21 mars.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!