Sportamores försäljning tappar fart men vinsten ökar

E-handelsbolagets fokus på fortsatt tillväxt under lönsamhetsförbättring ska gå helt enligt plan.

Sportamore har under morgonen släppt sin rapport för årets tredje kvartal och kan visa upp en försäljning på 158,1 miljoner kronor. Att jämföra 132,6 miljoner kronor för motsvarande period i fjol.

Det innebär att försäljningstillväxten, precis om under årets andra kvartal, stannat av rejält och landade på 19 procent under kvartalet, att jämföra med 59 procent för samma period förra året. Men det är något som ska vara helt enligt plan.

Annons

– Sportamore visar i det tredje kvartalet kraftigt förbättrad lönsamhet samtidigt som bolaget fortsätter att växa. Denna utveckling ligger helt i linje med vårt fokus på fortsatt tillväxt under lönsamhetsförbättring, säger Johan Ryding, Sportamores VD i en kommentar.

Nytt lager sommaren 2017

Under det senaste kvartalet gör bolaget ett resultat på 3,3 miljoner kronor, vilket kan jämföras med -10,8 miljoner för samma period förra året. Samtidigt har den aktiva kundstocken ökat med 30 000 kunder jämfört med föregående kvartal och bolaget har nu drygt 650 000 aktiva kunder.

Under kvartalet har Sportamore även tecknat ett hyresavtal för en helt ny logistikanläggning på 23 000 kvadratmeter i Eskilstuna.

– Detta är en ny milstolpe i bolagets historia som skapar rätt förutsättningar för såväl fortsatt tillväxt som för effektivare logistik och ökad skalbarhet. Inflyttning och driftsättning förväntas ske under sommaren 2017, säger Johan Ryding.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!