Staden som får H&M:s supersnabba leveranser

Pilottest har inletts.

H&M är inte kända för snabba leveranser, utan har i början av året snarare fått utstå en hel del kritik för extremt långsamma sådana. Problemen tillskrevs då en ombyggnation av modejättens centrallager. En ombyggnation som vid slutförandet skulle leda till snabbare leveranser.

LÄS ÄVEN: E-handelsleveranser sena när H&M bygger om lagret

Annons

Nu rapporterar den tyska affärstidningen TextilWirtschaft att det svenska modeföretaget börjat med leveranser samma dag i Tyskland. Det hela sägs vara ett pilottest och det gäller till en början endast i Berlin. Tyska tidningar rapporterar för övrigt också att H&M har haft leveransproblem, så lagerproblematiken har uppenbarligen inte varit isolerad till endast Sverige.

Det nya pilottestet i Berlin är alltså en uppskattad kontrast till tidigare problem, och den nya tjänsten kan snart rullas ut till fler städer i landet.

- Det stämmer att vi i Berlin erbjuder leverans samma dag sedan den 13:e juni. Detta test görs just nu i Berlin med positivt resultat och planeras sedan att rullas ut till andra städer i Tyskland. Även next day delivery erbjuds i många städer i Tyskland, säger Lottie Karlsson, presskontakt på H&M, till Ehandel.se.

Budbee-testet är över

LÄS ÄVEN: H&M tar hjälp av Budbee för att fixa e-handelsleveranserna

Vi har tidigare kunnat läsa om att Budbee inlett ett samarbete med H&M, vilket borde innebära möjlighet till leverans samma dag. När vi söker mer information om samarbetet så hittar vi dock ingenting, och när vi frågar Budbee får vi följande svar:

- Denna fråga får du ställa till H&M, säger Budbees CCO Simon Strindberg.

H&M svarar att de “gjorde ett liknande test med Budbee i slutet av förra året”, vilket tyder på att det testet är över. Enligt H&M ska det primärt också handlat om valfrihet vid leverans och att kunna följa sin order.

Berlin verkar alltså vara platsen du ska ta dig till om du just nu vill ha leverans samma dag ifrån H&M.

Annons

Om du bor i Berlin och vill testa tjänsten så kommer det att kosta dig 5,99 euro för frakten och du behöver lägga din order innan klockan 10:00. Leveransen kommer sedan att ske på kvällen mellan 19:00 och 22:00. Standardfrakt, som tar 3-5 dagar, kostar dock 4,99 euro så det är inte mycket dyrare att få hem varan samma dag.

Annons