Starkt år för Dustin – ökade med nära en miljard

Nya vd:ns första år har varit framgångsrikt.

För Dustin har det senaste räkenskapsåret, som sträckte sig mellan den 1 september 2017 och den 31 augusti 2018, varit ett år med en bra tillväxt. Nettoomsättningen ökade med 10,7 procent, till 10,3 miljarder kronor. Totalt motsvarar det en ökning med nästan en miljard miljoner kronor.

Det justerade rörelseresultatet (EBITA) uppgick till 501 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 426 miljoner under föregående räkenskapsår. Periodens resultat landade på 305 miljoner kronor, jämfört med 239 miljoner förra året.

Annons

Även fjärde kvartalet gav bra siffror

Året var även det första för företagets nya vd Thomas Ekman, som de hittade för ganska exakt ett år sedan och han kan därmed lägga ett lyckat första år till handlingarna.

LÄS ÄVEN: Sveriges e-handelsgigant har hittat sin nya ledare

Tidigare i år har vi även berättat om att Dustin har fått en ny teknikchef, som de tog direkt från e-handelsleverantören Tieto.

LÄS ÄVEN: Dustin tar Tietos digitala chef - hon tar över tjänsterna

Samtidigt visar rapporten för fjärde kvartalet att även detta varit en stark period för Dustin. Omsättningen ökade med 11,6 procent till drygt 2,5 miljarder kronor. Samtidigt ökade EBITA under kvartalet från 92 till 119 miljoner kronor.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!