Startar e-handelskonto – allt går att köpa direkt

Ska lyfta mindre företag.

Instagram har tagit flera steg mot att bli en plats att e-handla. Nyligen tog de vad som kan vara det sista steget på resan, genom att behålla hela transaktionen inom det sociala nätverket. En utveckling som betyder att influencers kan sälja olika e-handlares produkter direkt i sitt eget flöde. Användarna behöver därmed inte lämna appen eller ens besöka e-handlarens profil.

LÄS ÄVEN: Instagram låter influencers sälja produkter direkt i inläggen

Annons

För att fira denna utveckling har Instagram nu även satt upp ett eget konto på Instagram kallat @shop. Kontot som sköts av Instagram själv ska visa upp allt det som nu går att köpa i det sociala nätverket, det vill säga utan att lämna appen.

- @shop är ett firande av småföretag och skaparna bakom dem. Innehållet på det här kontot är inspirerat av vårt community av shoppare - dig. @shop är en direkt avspegling av vårt communitys intressen över de största shoppingkategorierna som mode, skönhet, heminredning och mer, skriver Instagram.

Alla produkter som visas upp hos @shop ska gå att köpa genom att klicka på dem och Instagram verkar som sagt fokusera på de mindre företagen, inte jättarna, i det sociala nätverket. Kontot har i skrivande stund ungefär 50 000 följare.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!