Startupföretaget som vill ta konferensrummen ut på nätet

Boka hotell på nätet är en självklarhet men konferenslokalerna sägs inte riktigt ha hängt med på e-handelsresan.

TimeToMeet är en ny tjänst som hoppas utnyttja e-handelns fördelar när det kommer till konferenslokaler.

– Flyg, tåg eller hotell är det självklart att boka online i realtid idag. Men inte din konferens, säger Anders Österlin, VD på nystartade TimeToMeet.

Annons

Det nya företaget säger att de är ensamma om att erbjuda onlinebokning av dagkonferenser. Det finns förstås massor med fina konferenslokaler men är man i en ny stad och behöver hitta en som passar är det inte lika transparent som med exempelvis hotell.

"Sverige har en stark mötesindustri"

Det finns förmodligen även en hel del fina konferenslokaler som inte alls unyttjas idag som TimeToMeet hoppas kunna lyfta upp online.

- I dagsläget finns vår tjänst i Stockholm och Göteborg. Med tanke på de stora fördelarna, den enkla affärsmodellen och att Sverige har en stark mötesindustri, ser jag en stor tillväxtpotential, säger Anders Österlin.

Lång erfarenhet ifrån branschen

Bakom TimeToMeet finner vi förutom Anders Österlin även Henrik Svensson med 14 år i branschen genom Inspiro, MCI och Kongress.se. Fredrik Jansson stärker även upp teamet med bakgrund som grundare av HotelSpecials.se.

Fördelarna för konferensanläggningar och hotell sägs vara självklara då de får en ny försäljningskanal samt att bokningen ska bli smidigare för kunderna.

- Vi är ensamma om att erbjuda onlinebokning speciellt anpassad för dagkonferenser, där man smidigt bokar både lokal, mat och dryck, sittning och teknik. Bokaren får en tydlig översikt av valmöjligheter och ser i realtid både pris och tillgänglighet, säger Anders Österlin.

Annons