Starweb i storsatsning på DIBS nya e-handelskassa

Starweb är först ut med att erbjuda DIBS e-handelskassa som en del i alla sina e-handelspaket.

I början av sommaren var det till slut dags för DIBS och Nets att lansera sin e-handelskassa som går under namnet Easy. Nu meddelar DIBS att plattformsleverantören Starweb har integrerat kassan i sin plattform, vilket ska innebära att kassan blir tillgänglig för alla Starwebs e-handelskunder.

- DIBS tar stora steg framåt med Easy och höjer verkligen konkurrensen, vilket gynnar både e-handlare och konsumenter. Flera funktioner i den nya checkouten är de enda i sitt slag i Norden och vi tror starkt på positiv respons från marknaden när lösningen nu rullas ut, säger Johan Lindstedt, ‎VD på Starweb, i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt DIBS var Starweb "bland de första" att integrera Easy i sin tjänst. Vem som egentligen var allra först ut med DIBS checkout är dock något oklart.

- Eftersom integreringen med de första blev klar stegvis så är det svårt att säga, men Starweb var bland de första och är de första att erbjuda detta som en del i sina paket, skriver företaget i ett mail till Ehandel.se. 

800 handlare får tillgång till kassan

De två e-handelsaktörerna har sedan tidigare ett samarbete som nu fördjupas, bland annat genom att Easy ska ingå i alla Starwebs e-handelspaket. Dessutom ska de två e-handelsleverantörerna nu satsa på gemensam marknadsföring. Starweb har enligt egen uppgift i dag över 800 handlare som alltså nu får möjlighet att ta betalt med hjälp av DIBS.

DIBS menar att återkopplingen från Starwebs kunder har varit till stor hjälp i framtagandet av kassan.

- Vi är glada för Starwebs värdefulla bidrag och engagemang i utvecklingsprocessen av Easy som gjort lösningen ännu bättre för e-handlare och konsumenter, säger Daniel Larsson, ‎VD på DIBS.

I juni berättade DIBS att det fanns färdiga Easy-moduler för WooCommerce, Magento, OpenCart och Prestashop.

LÄS ÄVEN: Kortbetalningens galna resa genom e-handeln 

Annons
Annons