Stockholms hetaste bygge blir Klarnas nya kontor

Just nu pågår bygget av Stockholms nya lyxiga it-skrapa, Sveavägen 44 som bland annat kommer att bli Klarnas nya hemvist. Vid årsskiftet flyttar Klarnas 800 medarbetare in på 9 000 av byggnadens 30 000 kvadratmeter kontorsyta.

Betalleverantören vars omsättning spräckte miljardvallen i fjol kommer bland annat att få dela bygget med spelbolaget King som ligger bakom succér som Candy Crush och Pet Rescue.

Annons

Byggnaden kommer att bli åtta våningar hög och ska ha Stockholms första takpark med milsvid utsikt. Det kommer även vara utrustat med cykelgarage och kylda serverrum i källaren samt trådlöst internet i hela huset och en spatiös lobby.

Sveavägen 44 kommer också att bli en av Europas mest energieffektiva fastigheter med stora sammanhängande ytor. Förutom 30 000 kvadratmeter kontorsyta tilkommer ytterligare 20 000 kvadratmeter för restauranger, butiker och ett nytt hotell som öppnas av Nobiskoncernen.

– Vi har inte medvetet riktat oss mot it-bolag. Men det är kanske ingen slump att det blivit så. En viktig fördel för unga, snabbväxande bolag är att väggarna kan flyttas vid behov i stället för att byggas om. Bolag kan växa, men även skära ner på ett snabbt och flexibelt sätt, säger Markus Pfister, fastighetschef på Diligentia.

Källa: DI

Annons