Stor modekoncern konkar när nätbutik slänger in handduken

"Ett av Skandinaviens största textilföretag".

Den danska branschorganisationen Dansk Mode & Textil rapporterar att klädtillverkaren CNS Group begärts i konkurs. CNS Group ska enligt egen utsago vara ett av Skandinaviens största textilföretag och man står bakom modemärken som Solid, Desires, Peppercorn och Tailored & Originals. Under varumärket Solid ska bolaget ha 27 fysiska butiker i Danmark och Norge.

Anledningen till konkursen är att bolagets allra största kund i sin tur har gått i konkurs. Det ska handla om en tysk nätbutik, men vilken det är avslöjas inte. Kunden har i alla fall årligen köpt varor av CNS Group för två- och tresiffriga miljonbelopp.

Annons

"En mycket beklaglig situation"

Enligt CNS Groups norska filial, Conseptor, handlar det om en belastning på 35 miljoner norska kronor som försatte modekoncernen i konkurs. Conseptor har precis som det danska bolaget satts i konkurs.

CNS Group har under en längre tid kämpat med likviditeten och att bolagets största kund konkar var alltså droppen som fick bägaren att rinna över.

- Det här är en mycket beklaglig situation, som påverkar alla som är anslutna till CNS Group och företagets varumärken. Det är oundvikligt att alla dedikerade människor är djupt berörda av situationen. Den främsta uppgiften nu är att tillsammans med konkursförvaltaren Morten Hans Jakobsen från Gorrisen Federspiel identifiera de värderingar som vi byggt upp under många år i både varumärken och företaget och förverkliga dem, säger Peter Mazur, vd på CNS Group.

Annons