Stor prisskillnad när handlare laddar inför skolstarten

En ny undersökning visar att det finns tusenlappar att spara för den som jämför flera e-handlare inför inköpen till skolan.

När sommarlovet lider mot sitt slut och det börjar bli dags för elever och studenter att bege sig till skolbänken kan det behöva göras en del inköp. Men priserna för några vanliga saker som kan behövas till terminsstarten kan skilja sig rejält åt mellan olika handlare, visar en ny undersökning från prisjämförelsesajten Prisjakt.

"Går att spara mer än vad man tror"

En av de mest populära avancerade miniräknarna, Texas Instruments TI-82 STATS, kostar till exempel 500 kronor mer hos den dyraste handlaren än hos den billigaste. I undersökningen ingick även en cykelhjälm och en ryggsäck som båda gick att spara in över 200 kronor på beroende på var man handlade. När det kom till elektronikprodukter som mobiltelefoner och surfplattor fanns det i Prisjakts undersökning skillnader på flera tusen kronor mellan olika sajter.

Annons

- Vi vill hjälpa svenska folket att handla smartare och visa hur mycket man kan spara i hushållen genom att inte bara prisjämföra sin TV, utan även barnens prylar. Det går att spara mer än vad man tror på flera mindre köp som tillsammans blir en stor besparing, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt.

Prisjakts undersökning är genomförd den 9 augusti och jämför den produkt som är populärast inom sin kategori. Alla undersökta produkter fanns i lager hos minst en återförsäljare.

Annons