Storsatsar på e-handel: Toys ”R” Us stänger 180 butiker

En femtedel ska bort.

Efter att försäljningen backat och lönsamheten blivit en utmaning fick leksaksföretaget Toys “R” Us i höstas finna sig i att behöva ansöka om rekonstruktion på hemmaplan i USA. Lösningen på de finansiella problemen stod dock snabbt klar - det som skulle hjälpa företaget ur krisen var mer omfattande satsningar på e-handel.

LÄS ÄVEN: Efter konkurshotet: Toys "R" Us öppnar marknadsplats

Annons

Mer mer e-handel räcker uppenbarligen inte, för nu meddelar Toys “R” Us att det också behöver bli färre fysiska butiker. Närmare bestämt ska 180 butiker, eller en femtedel av butikerna i USA, läggas ner. Det rapporterar Reuters.

Ska vara klart i april 

De aktuella butikerna ska stängas med start i februari. Alla 180 affärer väntas vara nedlagda i mitten av april. Det handlar enligt Reuters om butiker som inte har varit lönsamma.

LÄS ÄVEN: Nätkonkurrensen för hård - Toys "R" Us i rekonstruktion

Toys “R” Us ansökan om rekonstruktion inkom i september, precis innan den viktiga julhandeln skulle dra igång. Nu uppges planen vara att lägga cirka 400 miljoner dollar på att rusta upp 900 av de kvarvarande butikerna. Enligt Reuters går butikssatsningarna ut på bland annat “mer upplevelser” och högre löner till personalen.

Annons