Storytels nya app kopplar ihop E-boken och ljudboken

Ljudbokstjänsten Storytel, som var en av världens första tjänster för strömmade ljudböcker i mobilen, lanserar en ny app som kombinerar läsande och lyssnande. Bokälskare kan nu både läsa och lyssna obegränsat på tusentals böcker. Dessutom kan läsaren växla mellan formaten utan att tappa bort sig i boken.

Storytel är ljudbokstjänsten som gör det möjligt att köpa och lyssna på ljudböcker direkt i mobilen. Under de senaste fyra åren har man växt med 600 procent och i våras valde man för första gången att satsa utanför Sveriges gränser.

Nu tar Storytel nästa steg i sina satsning och lanserar Stoytel Premium, en kombinerad läs- och lyssningstjänst. En tjänst som i praktiken innebär obegränsad tillgång till böcker och möjligheten att både läsa och lyssna på dem.

Annons

– Den digitala ljudboken har gett ljudboken som fenomen ett uppsving och fått den tillbaks på tillväxt igen. Ljudbokens främsta fördel är att den öppnar för nya stunder i vardagen när man annars inte kunnat konsumera böcker. Vi tycker inte att det är tillräckligt och vill ge konsumenten total frihet att välja om de vill läsa eller lyssna på boken utan att behöva kompromissa. Storytel Premium gör det möjligt att läsa senaste deckaren i soffan och sedan stoppa i lurarna och ge sig ut i löpspåret, utan att behöva lägga ner boken, säger Jonas Tellander VD på Storytel.

Släpps i december

Den nya tekniken som Storytel tagit fram gör det alltså möjligt att växla mellan att läsa och lyssna på samma bok utan att tappa bort sig. Premium-abonnemanget kostar 199 kronor i månaden och kommer att finnas tillgänglig i Storytels nya app som släpps till iPhone i december 2013.

Böckerna strömmas i formatet mp3 och det går att lägga dem i offlineläge så att man kan lyssna även utan mobiltäckning. I dagsläget finns över 6 000 titlar på Storytel och man hade i september cirka 60 000 betalande kunder i Sverige, Danmark och Holland.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!