Patrik Rees går in som investerare i Proteinbolaget

Det framgångsrika studentrumsföretaget vill mångdubbla omsättningen.

Proteinbolaget, som bokstavligen gått från att starta i ett studentrum till att omsätta 12 miljoner om året, får nu tung draghjälp av en känd entreprenör och investerare.

Hjälper unga tillväxtbolag

Patrik Rees leder företaget e-Business Partner, som har specialiserat sig på att investera i unga tillväxtbolag med stor potential inom e-handel.

Annons

– Vi jobbar tillsammans med entreprenörerna och hjälper dem att forma verksamheten utifrån de erfarenheter vi har. Det gör att bolagen får mycket snabbare expansion, säger Patrik Rees om företagets affärsidé i ett pressmeddelande.

Övergav fysisk affär för e-handeln

De forna studenterna bakom Proteinbolaget är Adam Gillberg och Mårten Åkeson. De insåg tidigt e-handelns möjligheter och övergav till och med sin fysiska butik för att helt och hållet satsa på försäljningen på nätet.

Satsningen har gjort dem duktiga på e-handel, men att bygga ett bolag visade sig inte vara lika lätt.

– Vi letade efter någon form av mentorskap. Adam och jag är hungriga duktiga entreprenörer och är duktiga på e-handel, men det här att bygga ett bolag är en helt annan sak. Vi letade efter någon som har gjort den här resan och nu kan vi ta genvägar tillsammans med e-Business Partner, säger Mårten.

Vill mångdubbla omsättningen

Nu satsar Proteinbolaget på att, med hjälp av e-Business Partner, lyckas mångdubbla sin omsättning under de närmsta åren.

Och Patrik Rees tror att hans investering kommer att bära frukt.

- Det ligger helt rätt i tiden med hälsa och kosttillskott. Och Adam och Mårten är duktiga, drivna entreprenörer som vi tror mycket på, säger Patrik Rees.

Patrik Rees och hans e-Business Partner har tidigare investerat i e-handelsföretag såsom Bole.se, Snusbolaget.se och Stor & Liten.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!