Succé för nätauktion – alla 46 hästar gick åt

Budkrig sista timmen.

Det är inte varje dag konsumenter erbjuds möjligheten att klicka hem en häst i en nätauktion. Men det var precis vad som hände i helgen, när det danska auktionsföretaget Campen Auktioner bjöd ut 46 tävlingshästar på nätet.

LÄS ÄVEN: Anrik hästgård i konkurs - säljer 46 tävlingshästar online

Annons

Slutspurt med över en miljon

Och det var uppenbarligen ingen dum idé.

- Det blev en jättesuccé! Alla hästarna såldes. Den billigaste såldes för 10 000 och den dyraste för 137 000 danska kronor plus moms, säger Finn Campen, direktör för Campen Auktioner, till Ehandel.se.

Auktionen var tänkt att avslutas klockan 20.00 i söndags kväll, men på grund av vad Campen Auktioner beskriver som ett "budkrig" fick sluttiden flyttas fram till 21.00. Bara under den allra sista timmen steg auktionen i sin helhet med över en miljon danska kronor.

Hundratals kom på uppvisning

Nästan 600 personer - bland annat uppfödare och tävlingsryttare - från olika länder anmälde sig som budgivare i auktionen.

I lördags, det vill säga dagen innan auktionen avslutades, bjöd Campen Auktioner in intresserade till det numera kursade stuteriet. Där fick de möjlighet att ta en titt på de 46 hästarna. Fler än 350 personer valde att delta vid uppvisningen. På plats fanns också kunnig personal som kunde svara på besökarnas frågor om hästarna.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!